KEILASYKSYN 2021 PARASTA ANTIA

Keilaseura Rojjaaksen toiminta-ajatuksena on tuottaa mukavaa, liikunnallista ja kilpailuhenkistä yhdessäoloa hyvän harrastuksen parissa. Mielestäni kaikki nämä elementit toteutuvat lähes täydellisesti torstaiturinoissamme. Syksyn aikana kisasimme viikoittain turinoissa 13 kertaa 29 keilaajan voimin ja välillä oli tunkua niin, etteivät kaikki meinanneet Rauhalahden radoille mahtua. Lopulta B ja A finaalien kautta voittajakolmikoksi leivottiin Kuusisto, Tiironkoski, Susimaa. Kisan formaatti on osoittautunut mukaansatempaavaksi ja koukuttavaksi ja samoilla systeemeillä jatketaan taas tammikuussa.

Sarjojakin palattiin peräti kuuden ja puolen joukkueen voimin ja näin monelle jäsenellemme tarjoutui mahdollisuus päästä katsastamaan sarjapelien ihmeellistä maailmaa. Valtakunnansarjoissa ykkösellemme mestaruussarjassa jäi keväälle kahteen jäljellä olevaan kierrokseen jonkin verran tavoitetta sarjapaikan uusimiseen ja kakkosemme on pari sarjaporrasta alempana hyvissä asemissa kolmantena. Veteraanien paikallissarjassa ovat  ykkös- ja kakkosjoukkueemme vahvasti finaalipaikoissa kiinni sijoilla 2 ja 3. Kolmonen ja nelonen taistelevat vielä pääsystä kuuden sakkiin ja siten myös finaaliin.

Syksyn aikana seurastamme on tullut Kuopion Keilailuliiton suurin jäsenseura. Seuramme jäsenmäärä on tällä hetkellä 39. Olemme saaneet joukkoomme mukaan kilpailuhenkisiä ja aktiivisia jäseniä, jotka ovat heti päässeet näyttämään kyntensä turinoiden lisäksi niin sarjapeleissä kuin myös selviytymällä erikoisten finaaliin. Maininnan arvoinen on myös Pitkäsen Riston kakkossija oman Erikoisemme finaalissa kivikovia Suomen ja jopa maailman parhaita keilaajia vastaan.

Näin joulun lähestyessä välillä jopa hiukan hektiseksi ”ryöstäytynyt” toiminta seuraotteluineen vihdoin hiljenee ja päästään lataamaan akkuja uuteen kevään keilailukauteen. Vallitsevan tilanteen huomioon ottaen, se lienee parasta tehdä terveysturvallisesti läheisten kesken.

Toivotan koko porukalle hyvää ja rauhallista joulua ja menestystä kevään 2022 keilailuihin.

Hannu Rissanen, pj (16.12.2021)

 

UUDEN KEILAKAUDEN KYNNYKSELLÄ

Uusi keilakausi pyörähti meillä Rojjaaksella käyntiin jo parisen viikkoa sitten syksyn turinoiden käynnistyttyä ja pari kertaa on keilattu ihan mukavalla porukalla.

Rojjaas Rankingin muutos cup-luontoiseksi ei ottanut tuulta purjeisiin ja niinpä kisa toteutetaan vanhaan malliin tosin hiukan kevyemmin sisältäen vain kuusi kierrosta. Kisa alkaa ensimmäisellä osakilpailulla tiistaina 28.9 Keilakukossa ja tätä kirjoitettaessa mukaan on halukkuutensa ilmoittanut kymmenen keilajaa. Lisää siis mahtuu ja ilmoituksia odottelee Kekäläisen Keijo.

Nyt on myös selvillä askelmerkit, miten KKL:n järjestämää keilailua kaudella pyöritetään. Keskustelujen jälkeen olemme päätyneet siihen, että meillä on peräti neljä joukkuetta mukana veteraanien paikallissarjassa, joka käynnistyy 12 joukkueen voimin keskiviikkona 6.10 Keilakukossa Vihtorissa. Näin entistä useampi pääsee meiltä mukaan sarjapelien pyörteisiin.

Paikallissarja koki viime kaudella vähäverisyyttä ja nytkin sen kohtalo oli vaakalaudalla. Yhteistuumin siihen saatiin kuitenkin mukaan kuusi joukkuetta ja mekin kannoimme kortemme kekoon muodostamalla tähän sarjaan yhteisjoukkueen ”Tirraaksen” Tiimin kanssa. Paikallissarja pelataan iltapeleinä ja ensimmäinen kierros keilataan maanantaina 4.10 Rauhalahdessa.

KKL:n henkilökohtainen mestaruus ratkaistaan kaudella siten, että finaaliin tarvittavien pisteitä voi haalia osallistumalla ja menestymällä halleissa pelattavissa kauden erikoiskilpailuissa, joita on 12 kappaletta. Kahdeksan kilpailun pisteillä sitten keväällä sekä MAB että CD luokissa kahdeksan parasta ratkoo mestaruuden ja kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin.

Tarkemmat tiedot näistä kaikista KKL:n kilpailuista löytyvät nyt KKL:n sivuilta täältä.

Valtakunnan sarjat pyörähtävät käyntiin 14.10 jolloin ykkösjoukkueemme suuntaa Tampereelle Kaupin keilahalliin ja kakkosemme aloittaa sarjan Keilakukossa.

Olemme siis mukana kauden sarjapeleissä mukana peräti kuudella ja puolella joukkueella, joten joukkueidemme valitsijoille Toivasen Pekalla ja Kuusiston Ollilla riittää puuhaa. Toivotetaan hyviä valintoja heille.

Uusi hallikin tuli tänään jo Keken kanssa korkattua. Laminaatit ja koneet tuntuivat tutuilta, halli hienolta ja uudelta, mutta itse keilailu yhtä haasteelliselta kuin muulloinkin. Kyllä pojat Joonas, Tommi ja Ville ovat tehneet kesän mittaan kovan homman. Hienoa, että meillä on taas käytössä kaksi vaihtoehtoa.

Toivotan teille kaikille hyvää ja kaatorikasta keilailukautta 2021–22.

Hannu R, pj (14.9.2021)

ps. Muistakaahan tulla seuran vuosikokoukseen tiistaina 21. 9 klo 17 Vanulaan. Tarjolla on kokousasioiden lisäksi myös kahvit.