Keleissä piisaa

Kulumassa oleva talvi on osoittautunut nopeasti vaihtuvine säineen ja keleineen todella ongelmalliseksi. Siitä ja erityisesti kelien liukkaudesta ovat saaneet kokemusta myös meidänkin seuramme jäsenet konkreettisesti. Näinhän se on myös keilailussa kelit vaihtuvat, tulevat ja menevät. Jollekin ne ovat helpompia ja jollekin vaikeampia.

Vuosi sitten toukokuussa, kun suunnittelimme kauden 2019–2020 toimintaa, lähdimme liikkeelle siten, että toimintamme laajuus on samalla tasolla kuin menneinäkin keilailukausina. Olemme pelanneet sarjapelejä seitsemällä joukkueella ja muutenkin eläneet entiseen malliin. Tämän ”leveähkön” elämisen on meille mahdollistanut talkootöillä hankitut eurot, hyvät yhteistyökumppanimme sekä ennen kaikkea Keken junailemasta keilakalenterista saatu hyvä tuotto. No viime syksynä tuo keilakalenteri jäi ensimmäistä kertaa tekemättä ja se näkyy nyt meille niin, että kulutamme enemmän kuin tienaamme. Jotain ja jollain aikavälillä siis täytyy tehdä, muuten meidät hukka perii. Siihen on kaksi selkeää keinoa; joko tuloja lisää tai menoja pienemmäksi.

No ei tilanne vielä aivan niin synkkä ole. Tämä kausi mennään näin. Joitakin pieniä viilauksia tehdään mm. muonituspuolta keventämällä (ei koske vk-sarjoja). Isompi mietinnän paikka on sitten keväällä, kun suunnitellaan tulevan kauden toimintaa.

KKL järjesti viikko sitten palaverin, jossa pohdittiin Kuopion kilpakeilailun tulevaisuutta. Paikalla oli muutamia seurojen edustajia sekä hallien edustajat. Syynä pohdintaan oli, että seurojen järjestämien erikoiskilpailujen osallistujamäärät ovat pienentyneet merkittävästi ja kisajärjestäjien on vaikeaa saada enää omiaan pois. Keskusteluja käytiin, mutta mitään konkreettista ”viisastenkiveä” ei tullut esille.

Oma Rojjaas Erikoisemme on alkamassa. Kiitoksia Paavolle kilpailukutsun laatimisesta ja myös Kekelle ja kaikille yhteistyökumppaneiltamme tukieuroja hankkineille. Vuosi sitten vastaavassa kisassamme saimme keilaajat hyvin liikkeelle ja suorituksia kasaan yli 350. Toivottavasti tässä tiukentuneessa tilanteessa pääsisimme ainakin lähelle samoja lukuja. Meidän omaa rankingiamme keilataan kisan aikaan kaksikin kierrosta, joten käykäähän keilaamassa. Niin ja Kauppiin vetskujen SM-kisaan menijöille on nyt oiva mahdollisuus harjoitella oikein kisan merkeissä, kun keli on sama kuin Veteraanien SM-kisassa Tampereella.

Hallilla tavataan.

Hannu Rissanen, pj